lunes, 14 de noviembre de 2011

Principals figures

Aretha Franklin (Memphis, Tennessee 1942) és una cantant afroamericana especialitzada en els estils gospel i soul, coneguda com "La Reina del Soul". Als catorze anys cantava a l'església amb les seves germanes Carolyn i Erma. Va conèixer i va rebre influències de les estrelles del gospel Clara Ward i Mahalia Jackson. Entre 1956 i 1960 es va dedicar només a cantar gospel.


Marvin Gaye (2 d'abril de 1939 - 1 d'abril de 1984) va ser un músic i cantant de soul, smooth soul, quiet storm, blaxploitation i un dels components fonamentals de l'estil Motown Sound. La seva discografia és molt amplia; entre duets, discs, discs de luxe etc., té unes 60 grabacions.
Ray Charles (1930-2004) fou un músic que va néixer a l'estat de Geòrgia, als Estats Units. Era pianista i cantant, va perdre la vista quan era petit a causa d'un glaucoma que la seva família no va poder tractar per causes econòmiques. El seu primer èxit va ser 'I got a woman'. Va morir el 10 de Juny de 2003 i un any més tard van fer un películ·la sobre la seva bibliografia que es deia 'Ray'. 

Stevie Wonder (Michigan, 13 de maig del 1950), és un cantant, compositor, productor discogràfic, músic i activista social americà. Ha gravat més de 30 èxits de venda, ha guanyat 24 premis Grammy (el rècord per a un artista viu), i ha estat inclòs al saló de la fama del Rock and Roll.
Cec des de la infància, és un dels més reeixits i reconeguts artistes de la Motown, amb més de 100 milions d'unitats venudes. Ha gravat discos que van ser aclamats per la crítica, també ha escrit i produït per a altres artistes. Toca uns quants instruments com la bateria, el baix, la conga i, més notablement, el piano i la harmònica. Els crítics diuen que l'alta qualitat de les seves composicions deixa veure el seu geni musical.
Amy Winehouse va néixer al nord de Londres amb la seva família, que era jueva i amb tradició musical en el jazz"Back to Black" va tenir un èxit rotund, i una crítica favorable que va guanyar nombroses comparacions amb la "motown-era R&B".
Amy ultimament apareixia molt per les revistes, televisió etc. per tema de drogues i alcohol. Va morir d'una sobredosis el passat 23 de Juliol de 2011. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario